Visco Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerkenler

Visco Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde yatak teknolojisi oldukça gelişmiş durumdadır. İnsanların kaliteli bir uyku deneyimi yaşayabilmeleri için birbirinden farklı özelliklere sahip birçok yatak çeşidi ortaya çıkmıştır. Uyku sorunu yaşayan kişiler bu sorunlarını ortadan kaldırabilmek için kendilerine uygun buldukları yatakları seçerler fakat doğru yatak seçimini yapabilmek kritiktir.Vücudunuzun bel, sırt ve boyun gibi çeşitlli bölgelerinde ağrılar yaşıyorsanız, terlemeye ve düzgün nefes alamamaya bağlı kalitesiz bir uyku deneyimi yaşıyorsanız, sert yataklarda rahat edemiyorsanız visco yatak sizin için biçilmiş kaftandır.

Visco Nedir?

Visco elastik bir maddedir. Sahip olduğu elastiklik sayesinde kendisine uygulanan baskıyı ve ısıyı yumuşatır. Uygulanan baskıya göre şekil alır. O baskı ortadan kalktı mı eski haline geri döner. Visco malzemenin geçmişi, NASA’nın uzay araştırmaları için yaptığı araştırmalara dayanır. 1960’lı yıllarda, NASA kendi astronotlarının uzay yolculukları esnasında yaşadıkları yüksek kuvvetlere dayanıklı ve basınca karşı duyarlı malzemeler arayışına girdi. Yaptıkları araştırmalarn neticesinde viskoelastik madde ortaya çıktı. Bu madde sayesinde astronotlar uzay araçlarındaki uzun süreli oturma anlarında konfor ve destek elde etti. 1970’lerde, viskoelastik malzeme tıp, havacılık gibi çeşitli alanlarda kullanılmaya başlandı. Visco yataklar ise 1990’lı yıllarda ilk kez kullanılmaya başlandı. Tempur-Pedic şirketi bu malzemeyi kullanarak herkesin alabileceği yüksek kaliteli visco yatakları piyasaya sürdü. Böylelikle visco yatakların bilinirliği gitgide arttı. Günümüzde visco yatakların birbirinden farklı marka ve modelleri bulunmaktadır. Sağladığı konfor ve kaliteli uyku deneyimi visco yatakları tercih edilen bir yatak türü yapmıştır. 

Visco Yatak Nedir?

Visco yatak, viskoelastik malzemenin kullanılarak üretilen özel bir yatak türüdür. Visco yataklar, basınca ve vücudun ısısına duyarlı viskoleastik malzemeyi katmanlarında bulundurur. Viskoelastik malzeme, basınca ve sıcaklığa tepki vererek vücudu sarmalar ve onun biçimini alır. Bu niteliği sayesinde visco yataklar, vücudun doğal sınırlarını takip eder ve baskı noktalarını azaltır. Uyku sırasında vücudunuzu rahatlatır ve bu sayede uyku kalitenizin artmasını sağlar.         Visco yataklar, uykunuz sırasında vücut ağırlığınızın yatağın her yerine eşit bir şekilde dağılmasını sağlar. Bu sayede omurga ve eklem sağlığınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca bel ve sırt gibi bölgelerdeki ağrılarınızı sağladığı destek sayesinde azaltabilirsiniz. Bunun yanında visco yataklar, uyku hareketliliğinizi de azaltarak aynı yatağı paylaştığınız partnerinizin hareketlerinizden etkilenme ihtimalini azaltırsınız. Bu sayede onun da kaliteli bir uyku deneyimi yaşamasını sağlarsınız.

Visco yataklar, sahip olduğu ortopedik yapısından dolayı uykunuz sırasında vücudunuza destek sağlaması, basınç noktalarını azaltması ve uyku deneyimizi artırması bakımından en ideal seçeneklerden biridir. Ayrıca yapımında kullanılan malzemeler alerjik reaksiyonlara neden olmaz. Çünkü viskoelastik malzeme toza, kire, alerjenlere ve bakterilere karşı dirençlidir.

Visco yatakların farklı sertlik seviyeleri ve kalınlıkları bulunmaktadır. Kişisel tercihinize ve uyuyuş biçiminize göre seçeceğiniz bir visco yatak size kaliteli bir uykunun kapılarını açacaktır.

Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir?

Uyku, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürebilmemiz için oldukça önemlidir. Kaliteli bir uyku, bir önceki günden kalma yorgunluğunuzu daha çabuk atabilmenizi ve yeni güne enerjinizi toplamış bir şekilde başlamanızı sağlar. İyi bir uyku deneyimi için doğru yatağı seçmek önem arz eder. Bu noktada visco yataklar, sağladığı konfor, destek ve rahatlık açısından en doğru seçeneklerden biridir.

Visco yataklar, viskoelastik malzemenin kullanıldığı özel tasarımları sayesinde vücut ısısı ve basınca tepki verir. Bu özelliği sayesinde, baskı uygulandığında vücudu sararak şeklini almasını sağlar. Bu da visco yatakların, vücudun doğal sınırlarını kavramasını ve baskı oluşturan  noktaların azaltılmasını sağlar. Sonucunda güzel bir uyku uyuma fırsatı elde edersiniz.

Visco yatağın en ayırt edici özelliklerinden biri hafızasıdır. Siz yatağınıza yattığınızda, viscoelastik malzeme vücudunuzun şeklini hatırlar ve uyandığınızda da eski haline döner. Böylece, yatağınızı her kullandığınızda size özgü bir uyku yüzeyi sunar. Aynı zamanda bu özellik, sürekli hareket eden bir uyku partneriniz varsa bundan en az şekilde etkilenmenizi sağlar. Yataktan kalktığınızda, visco yatak yeniden orijinal haline döner ve uyku partnerinizin hareketini size çok az hissettirir.

Visco yataklar, ortopedik yapısı sayesinde vücudunuza farklı noktalardan destek sağlama konusunda oldukça etkilidir. Vücudun doğal yatış biçimini destekler ve omurga, boyun, bel ve sırt gibi sağlımız için önemli olan bölgelerin doğru pozisyonda olmasını sağlar. Böylelikle, uyku sırasında omurganızın yanlış bir pozisyonda tutulmasını önler ve sıkışmalardan kaçınmayı sağlar. Ayrıca, yumuşak yapısının sağladığı destek derin uykuda rahatlamanızı sağlar ve daha iyi dinlenmiş olursunuz. Nihayetinde, sahip olduğunuz kronik ağrıları ve diğer ortopedik sorunları önlemede visco yatak fazlasıyla etkilidir.

Visco yatakların bir diğer önemli özelliği, uyku hareketliliğini azaltmasıdır. Bu yataklar, yatağın bir tarafında hareket eden birinin diğer tarafındaki uyku partnerini etkilemesini önemli ölçüde azaltır. Kısacası, uyku partneriniz geceleri hareket ettiğinde, siz bunu çok daha az hissedersiniz. Yani, kesintisiz kaliteli bir uyku deneyimi yaşarsınız. 

Visco yataklar, hava geçirgenliği sayesinde diğer yatakların aksine anti bakteriyel oluşumları engeller. Toz akarlarının ve alerjenlerin birikmesinin önüne geçer. Size hijyenik bir ortam sunar. Bundan dolayı visco yataklar alerji ve astım sahibi insanlar için oldukça uygun bir yatak türüdür.

Visco Yatak Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

  1. Yoğunluk

Visco yatağın yoğunluğu yatağın sunacağı kalite açısından oldukça önemli etkendir. Yoğunluğu yüksek yataklar daha iyi destek sağlar ve vücudunuzun şeklini daha iyi alır. Yoğunluğun 70 dansite civarında olması gerekir. 

  1. Kalınlık

Visco yatakların farklı kalınlık türleri vardır. Kalınlık yatağın vereceği konforu etkilemektedir. Bir visco yatakta kalınlık en az 2 cm olmalıdır. Daha kalın bir viskoelastik katman yataktan alacağınız desteği arttırır. Kişisel tercihinize ve nasıl Rahat ettiğinize bağlı olarak istediğniz kalınlıkta bir yatağı tercih edebilirsiniz.

  1. Sertlik

Visco yatakların farklı sertlik seviyeleri bulunmaktadır. Burada öznel tercihler ön plana çıkmaktadır. Kendinize uygun, en Rahat ettiğiniz sertlik seviyesini belirleyip buna uygun bir yatak seçmelisiniz.

  1. Hareket Transferi Azaltma

Visco yataklar hareket transferine azaltma konusunda özel tasarımı sayesinde oldukça etkilidir. Eğer bir uyku partneriniz varsa ve siz de gece boyunca hareket eden biriyseniz partnerinizin bundan oldukça az etkilenmesini sağlar. Onun da kaliteli bir uyku deneyimi yaşamasını sağlar. Bu özelliği çiftler için oldukça idealdir.   

  1. Nefes Alabilme

Visco yataklar delikli ve yumuşak yüzeyi sayesinde vücut ısısının yatakta birikmesini önler. Bu sayede gece boyunca size daha az terletir. Bilhassa yazın sıcak havalarda bu özelliği kurtarıcı gibidir. Delikli yapı toz ve kirin birikmesini de engeller. Yani, visco yatak size hijyenik bir ortamda güzel bir uyku deneyimi yaşatır.  

  1. Marka

Visco yatak alırken aldığınız yatağın markasına dikkat etmelisiniz. Bu işi yıllardır yapan tecrübeli firmaları tercih etmek hayal kırıklığına uğramanızı ve mağdur olma olasılığınızı azaltır. Ayrıca visco yatak kullanmış kişilerin yorumlarını değerlendirebilirsiniz. Firmaların atış danışmanlarından gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

  1. Garanti ve İade Politikası

Doğru yatak seçimi yapmak zor bir iştir. Bazen size göre olduğunu düşündüğünüz bir yatak bir süre kullandıktan sonra öyle çıkmayabilir veya yatakta çökme gibi sorunlar yaşabilirsiniz. Bu noktada size daha uzun süreli garanti veren ve iade politikası kullanıcı dostu olan bir firmayı tercih etmeniz  doğru olacaktır.

Yorum Yap