Sırt ve Bel Ağrıları için Doğru Yatak Seçimi

Sırt ve Bel Ağrıları İçin Doğru Yatak Seçimi 

Sırt Ağrısı Neden Olur?

Sırt ağrıları, omurganın iki tarafında bulunan kasların gerilmesiyle oluşmaktadır. Yapılan araştırmalara göre her beş kişiden birinde görülmektedir. Genellikle omurga etrafındaki kaslar gerilerek sırt bölgesine baskı yapar ve böylece ağrılar ortaya çıkar. Yanlış yatak seçimi bu ağrıları tetikleyen en önemli unsurdur. Skolyoz, kemik erimesi, romatizma gibi rahatsızlıklar da sırt ağrılarına neden olurken yine doğru yatak seçimiyle beraber bu ağrıları hafifletmek hatta dindirmek mümkündür. Sırt ağrıları, uyku kalitesini düşürür, beden sağlığını olumsuz yönde etkiler. Kişi, sabahları sırt ağrılarıyla uyandığında uykusunu alamamış, yorgun ve bitkin hisseder. Yanlış yatak seçiminden kaynaklanan sırt ağrıları gün içinde kendisini zaman zaman belli eder, kişinin hayat koşuşturmasında bir nevi engelleyici olur. Özetle, sırt ağrılarının oluşumunu vücudun doğru pozisyonda olmamasına bağlayabiliriz. Gün içerisinde kapasitesinden fazla, ağır yük kaldıran, uzun süre masa başından kalkmayan ve sürekli ayakta kalan kişilerde daha sık görülür. Özellikle masa başında oturduğunuz ya da sürekli ayakta kalıp belli bölgelerdeki kaslarınıza fazla yüklendiğiniz bir işiniz varsa kesinlikle yatak seçimine önem vermelisiniz. 

Bel Ağrısı Neden Olur?

Bel ağrıları, yetişkinlerin %90’ında kronik veya kısa süreli olarak meydana gelebilmektedir. Çoğu kişi vücudun ağırlık merkezinin ayaklar olduğunu düşünse de bu ifade yanlıştır. Gün içerisinde sürekli yürür ya da oturur bir şekilde mutlaka vücudumuzu kullanırız. Tüm bu hareketleri yaparken de vücudumuzun ağırlık merkezi aslında belimizdir. Bel ağrıları genellikle bel bölgesindeki kasların gereğinden fazla kasılmasından, omurlar arasında bulunan disk yapıdan, bel etrafındaki bağlardan ya da en yaygın olarak yanlış yatak seçiminden kaynaklanmaktadır. Uyurken ya da yatarken de tıpkı gün içerisinde olduğu gibi vücudumuzun ağırlık merkezi belimizdir ve bel bölgemizin konforu oldukça önemlidir. Fazla sert veya fazla yumuşak bir yatak kullanıyorsak ve yanlış yatış pozisyonlarını tercih ediyorsak bel ağrılarımız mutlaka olacak ve gün içerisinde bizi huzursuz edecektir. Uyku sağlığı oldukça önemli bir konudur ve yanlış yatak seçiminden kaynaklanan bel ağrıları nedeniyle uyku kalitemizi minimuma indirir, ertesi gün yorgun uyanır ve kendimizi gün boyu uykusuz hissedebiliriz. 

Sırt ve Bel Ağrıları İçin Tercih Edilebilecek Yataklar

Yataklarımız uykuya ayırdığımız süre boyunca vakit geçirdiğimiz yerlerdir ve konforu sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Ortalama olarak bir günde sekiz saat uyuyan birinin en uzun ve aralıksız vakit geçirdiği yer yatağıdır. Bu yüzden en rahat edip dinlenmesi gereken yer de yatağı olmalıdır. Fillego’da sırt ve bel ağrısı yaşayan kişiler için uygun yataklar bulunmaktadır. Kişi eğer yanlış bir yatakta yatıyorsa ve yatış pozisyonu yatağına uygun değilse gün boyu bel ağrısı problemiyle karşı karşıya gelebilir. Fillego’da bulunan visco ve lateks yataklar bel ve sırt ağrıları için oldukça uygun yataklardır. Yatış pozisyonunuza göre uygun yatağı seçebilirsiniz.

Visco Yataklar

Visco yatakların yapımında kullanılan özel malzemeler sayesinde, sırt ve bel ağrısı çeken kişilerin konforu ve sağlığı için tavsiye edilen yatakların başında gelmektedir. Özellikle bel ağrısı çeken kişilerin visco yatak kullanımıyla ağrılarında hemen gözle görülür bir fark olduğu gözlemlenmektedir. Vücudu saran yapıları ve basınç azaltıcı özellikleri ile özellikle sırt ağrısı çeken kişiler için de idealdir. Visco yataklar vücudun şeklini alan yataklardır ve bu nedenle omurga etrafındaki ağırlığı hafifletip yukarı doğru olan basıncı da azalttıkları için sırt ağrılarını olabildiğince rahatlatmaya yardımcı olan yataklardır. Visco yatakların en avantajlı özellikleri ise vücudun çıkıntılı kısımlarına daha az baskı yaparak kasların dinlenmesine uygun ortam hazırlamaları ve kasları dinlendirip ağrıya neden olan toplanmaları önlemeleridir. Fakat uyarmamız gereken çok önemli bir konu daha var. Eğer gece boyunca ya da yattığınız süre zarfında visco yatak kullanıyor ve genellikle yüz üstü uyumayı tercih ediyorsanız bu yataklar sizin için uygun olmayacaktır. Yapısı gereği içine gömülen ve vücut şeklini alan visco yataklar sırt üstü ve yan yatış pozisyonlarını tercih eden kullanıcılarımız için uygunken yüz üstü yatan kullanıcılarımız için uygun değillerdir. Yüz üstü yatarken içine gömülen yatak sebebiyle omurgamız ‘u’ şeklini alır ve genel duruş yapısı bozulmuş olur. Bu durum da ağrılarınızı önlemek yerine sırt ve bel ağrısının oluşması ve artması konusunda zemin hazırlar.

Lateks Yataklar

Bel ve sırt ağrıları yanlış uyku pozisyonundan kaynaklanabileceği gibi o bölgenin uyku sırasında dinlenememesinden de kaynaklanır. Lateks yataklar yapımında kullanılan malzemeler sayesinde kişiye en rahat uyku pozisyonunu bulması konusunda destek olur. Bu da vücudun dengelenmesini sağlar. Dengelenmiş bir vücut ağırlığın eşit ve dengeli bir şekilde yayıldığı vücuttur. Doğal lateksten yapılan yataklar vücudun ağırlığını destekleyen ve dengeleyen bir yapıya sahip olmalarının yanında vücudun yaptığı baskıya karşı hafif bir direnç gösterdikleri için vücudu doğru bir pozisyonda tutarlar. Lateks yataklar, rahat bir dönüş ve kasların gevşemesi adına ideal bir zemin hazırlarlar. Lateks yataklarda yatış pozisyonu da oldukça önemlidir. Eğer yüz üstü uyuma alışkanlığınız varsa, sırt ve bel ağrılarınızı hafifletmek istiyorsanız kesinlikle lateks yatakları tercih etmelisiniz. Yapıları gereği fazla içe gömülmeyen lateks yataklar hem terleme probleminizi engelleyecek hem de yüz üstü yatış pozisyonunda uykunuzda omuriliğinizin ‘u’ şeklini almasını engelleyip sağlıklı bir uyku deneyimi yaşamanıza yardımcı olacaklardır. Eğer yan ve sırt üstü yatmayı seviyorsanız yine lateks yataklar sizin için uygun olacaktır. Sırt ve bel ağrılarının oluşumunu önleyecek, ağrılarınızı hafifletip rahat ve sağlıklı bir uyku çekmenizi sağlayacaktır.

Sırt ve Bel Ağrısı İçin Yatış Pozisyonu

Sırt ve bel ağrısı problemlerinde en önemli noktalardan birisi de yatış pozisyonudur. Günün neredeyse büyük bir bölümünü yatarak geçiriyoruz. Gün içerisinde ihtiyacımız olan enerjiyi ve gücü uykumuzdayken toplayıp tüm gün hareket halinde olan vücudumuzu dinlendiriyoruz. Tüm bunları yaparken sağlıklı bir uyku çekmek çok önemlidir. Sırt ve bel ağrıları uykuyu engelleyebileceği ve sağlıksız bir uykuya sebep olabileceği gibi yanlış uyku pozisyonu ve yanlış yatak seçiminden de kaynaklanabilmektedirler. Sırt ve bel ağrısı problemleriniz varsa yatış pozisyonunuzu gözden geçirmeniz gerekmektedir. Bunun için yatak tipinizi bilmeli ve yatağınızın özelliklerine göre bir yatış pozisyonunda uyumalısınız. Eğer yatış pozisyonunuzu değiştiremiyorsanız da mutlaka o pozisyon için uygun olan yatağı tercih etmelisiniz. Visco bir yatak kullanıyorsanız ve yüz üstü yatıyorsanız sırt ve bel ağrılarınızın geçmesi mümkün değildir. Aksine içine gömülen ve vücut şeklini alan visco yataklarda yüz üstü yatarken sırt ve bel ağrılarınız meydana gelebilir ve artabilir. Visco yataklar için en uygun pozisyon yan ve sırt üstü yatış pozisyonlarıdır. Lateks yataklar için de en uygun pozisyon yüzüstü, yan ve sırt üstüdür. Yan yatan kişilerde de sırt ve bel ağrısı şikayetleri bulunmaktadır. Eğer yaylı bir yatakta yan yatıyorsanız bu ağrılardan kaçınmanız mümkün olmayabilir. Yan yatan kişilerde omuz ve kalça fazla basınç uygular ve bel boşluğu tam olarak desteklenmediği için omurilik bütün gece eğrilir. Yatış pozisyonlarındaki amaç omuriliğin gün içinde nasıl dik duruyorsa yatarken de o şekilde kalabilmesidir.

Sırt ve Bel Ağrısına Sebep Olan Yataklar

Sırt ve bel ağrıları için en önemli konu kesinlikle yatak seçimidir. İnsanların yüzde sekseni gün içerisinde sırt ve bel ağrısından şikayetçidir. Bunlardan bazıları ara ara ağrı çekerken bazıları da kronik olarak bu ağrılarla mücadele etmek durumunda kalabilir. Yatak seçimi uyku kalitesi ve insan sağlığı için de oldukça önemlidir. Eğer uyku pozisyonunuzu desteklemeyen, eski ve kullanım süresi dolmuş bir yatakta yatıyorsanız bu size sırt ve bel ağrıları kazandıracaktır. Yatak seçiminde öncelikle yatış pozisyonunuzu belirlemeli, en çok hangi yatış pozisyonunda rahat ettiğinizi kontrol etmeli ve buna karar verdikten sonra uygun yatağı seçmelisiniz. Bel ve sırt ağrıları nasıl geçer sorusuna cevap olarak kesinlikle yatak seçimini söyleyebiliriz. Visco ve lateks yataklar bu ağrılar için en uygun yataklardır. Kullanılan malzemeler, yatış pozisyonunuz ve rahatlığınızı göz önünde bulundurarak visco ve lateks yataklar arasında seçim yapabilirsiniz.

Bel ve Sırt Ağrısı Yaşayanlar neden Fillego’dan yatak almalı?

Fillego’daki lateks ve visco yataklar sırt ve bel ağrıları için en uygun yataklardandır. Fillego Visco ve Lateks yataklar %100 pamuklu örme ve nefes alan kılıflarıyla beraber her mevsim vücut ısısına duyarlı yıkanabilen kılıflarıyla beraber kullanılmaktadır. Kauçuk ağacının sütünden elde edilen tamamen doğal lateks konfor katmanı dengeli mikro iklimlendirme sağlar ve kullanıcı dostudur. Visco, hafızalı sünger ile Fillego yataklar uzun ömürlüdür ve mükemmel yapıları sayesinde bel, sırt ve boyun kaslarındaki gerginliği önler. Omurga duruşuna katkı sağlarken sağlıklı bir vücudu destekler, uykuda oluşabilecek gereksiz baskıyı engeller. Tüm bu özellikleri ve daha fazlasıyla Fillego yataklar, sırt ve bel ağrısı yaşayan insanlar için oldukça konforlu ve üst düzey rahatlık sunar.

Yorum Yap